Een minuut of je leven

Door EDIT op vrijdag 17 april 2015 15:00 - Reacties (37)
Categorie: Schrijfsels, Views: 7.987

Geachte fietser,

Was het dat nu echt waard? Was die ene minuut niet te hoeven wachten echt uw leven waard?
Een minuut gewonnen of uw leven verloren. U ging voor de eerste optie, maar het werd bijna de laatste.
Wacht, u weet niet waar ik het over heb.
U kent mij niet, maar ik ken u wel. Eng, is het niet? Ik heb u zelfs van heel dichtbij meegemaakt. Het scheelde maar een seconde. Ik zal het u vertellen.

Ik zag hoe u aan kwam fietsen over de dijk. Ondanks alle waarschuwingen was u vastbesloten om dat te blijven doen. Gefocust op uw doel. Lichaamstaal verraadt al een heleboel. Aan uw houding zag ik uw vastberadenheid. U had uw keuze gemaakt. Geen minuut hoeven wachten, dat was uw doel. De kans om daarbij het leven te laten was slechts een bijkomstigheid.
Had ik uw vastbeslotenheid niet opgemerkt, dan zou deze keuze u het leven hebben gekost. U zou op dit moment niet meer onder ons zijn. U schatte het risico verkeerd in, maar u had deze keer geluk. U komt vanavond na het werk gewoon weer thuis, waar uw levensgezel en kinderen op u wachten.
Bijna had u hen nooit meer gezien. Nooit zou u meer een biertje met vrienden kunnen drinken of met de kinderen naar de speeltuin kunnen gaan. Een prachtige zonsopgang of zonsondergang; u zou deze niet meer meemaken.
Een trein kan niet uitwijken. Ik weet niet in hoeverre u dat besefte toen u de keuze maakte om tussen de al gesloten spoorbomen door te zigzaggen. Het enige wat ik als machinist van een trein op dat moment kan doen is remmen. En toeteren. En wachten op de klap. In uw geval kwam die niet. Net niet. Het scheelde nog geen seconde.
Had ik uw vastbeslotenheid om door te fietsen niet opgemerkt, dan was ik niet gaan remmen voordat u überhaupt tussen de spoorbomen door fietste. Had ik uw vastbeslotenheid niet opgemerkt, dan was die ene seconde die nu uw leven redde er niet geweest.

Ik wil u daarom nogmaals vragen: Was het u dat nu echt waard? Was die ene minuut niet te hoeven wachten echt uw leven waard?
En mag ik u nog iets vragen? Gewoon iets over fatsoen. Zou u de volgende keer dat u deze keuze opnieuw maakt, de consequenties van uw keuze willen accepteren en geen middelvinger willen opsteken?

Dank u wel.

Een treinmachinist

Volgende: "Verbaas u niet, maar verwonder u slechts!" 04-'13 "Verbaas u niet, maar verwonder u slechts!"

Reacties


Door Tweakers user DonJunior, vrijdag 17 april 2015 15:06

Je schrijft het goed.. Kan me voorstellen hoe heftig klote dit moet voelen zijnde machinist.

Door Tweakers user mvdam, vrijdag 17 april 2015 15:10

Telkens weer, elke dag opnieuw verbaas ik mij met grote verbazingen over de hoeveelheid achterlijke mensen op deze aardkloot en vraag ik mij van vele af hoe ze zo oud geworden zijn als dat ze zijn zonder een dodelijk ongeluk te krijgen.

Door Tweakers user O88088, vrijdag 17 april 2015 15:34

Interessant om eens het standpunt van een machinist te lezen. Het begon als 'WTF hoeveel haast kun je hebben.' maar na de zin:
Zou u de volgende keer dat u deze keuze opnieuw maakt, de consequenties van uw keuze willen accepteren en geen middelvinger willen opsteken?
veranderde dat in 'WTF, wat een asociale idioot ben je dan?!'. Laten we hopen dat het de adrenaline/spanning was van het net aan overleven en dat die man nu ook wat anders denkt.

Door Tweakers user Dead Pixel, vrijdag 17 april 2015 16:02

mvdam schreef op vrijdag 17 april 2015 @ 15:10:
Telkens weer, elke dag opnieuw verbaas ik mij met grote verbazingen over de hoeveelheid achterlijke mensen op deze aardkloot en vraag ik mij van vele af hoe ze zo oud geworden zijn als dat ze zijn zonder een dodelijk ongeluk te krijgen.
Je zou haast bijna willen dat natuurlijke selectie beter zijn werk deed, maar dat zou ik de machinisten ook niet aan willen doen.

Mooi geschreven overigens! Vooral de middelvinger vind ik erg ironisch, alsof jij, als machinist, de schuldige voor zijn vastberaden stupiditeit bent.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 april 2015 16:04]


Door Tweakers user Soldaatje, vrijdag 17 april 2015 16:30

Als hij was aangereden, dan vind ik het vooral lullig voor al die mensen die te laat thuis komen.

Door Tweakers user Jeroenneman, vrijdag 17 april 2015 16:46

mvdam schreef op vrijdag 17 april 2015 @ 15:10:
Telkens weer, elke dag opnieuw verbaas ik mij met grote verbazingen over de hoeveelheid achterlijke mensen op deze aardkloot en vraag ik mij van vele af hoe ze zo oud geworden zijn als dat ze zijn zonder een dodelijk ongeluk te krijgen.
Omdat we ze als maatschappij maar al te graag helpen.

Door Tweakers user thof1, vrijdag 17 april 2015 17:17

Mooi geschreven blogpost.

Vooral ook ernstig voor de mensen die het zien gebeuren (incl. machinist) en de mensen die de boel mogen opruimen en bij elkaar rapen... Duidelijk dat niet iedereen de gevolgen kan overzien bij het nemen van zo'n beslissing. Egoïsme ten top.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 april 2015 17:19]


Door Tweakers user Sepio, vrijdag 17 april 2015 17:22

Heel erg mooi geschreven. Het verhaal pakt meteen. Heb je wel eens aan het schrijven van een boek gedacht? Ik zou hem in ieder geval kopen....

Door Tweakers user Ferdi Nando, vrijdag 17 april 2015 17:50

Onwijs mooi geschreven en komt zeker aan, vooral omdat ik tot nu toe nog geen reactie heb gelezen over een machinist. Onbegrijpelijk inderdaad hoe ongelofelijk asociaal sommige personen zijn.

Door Tweakers user bonyuri, vrijdag 17 april 2015 19:12

Mooi geschreven!
Ik heb echt van harte dat zo iemand dan na de bijna-aanrijding ook beseft dat dit niet zo kan en dat de middelvinger inderdaad een adrenaline rush was...

Praktisch vraagje:
Als treinmachinist, ga je dan echt vroegtijdig remmen als je verwacht dat iemand de spoorbomen gaat negeren?
Ik kan me zo maar voorstellen dat dat misschien wel meer "uitlokt" (begrijp me niet verkeerd hoor)
Wat is de remweg van zo'n gevaarte eigenlijk?

Door Tweakers user BeefHazard, vrijdag 17 april 2015 19:14

bonyuri schreef op vrijdag 17 april 2015 @ 19:12:
Praktisch vraagje:
Als treinmachinist, ga je dan echt vroegtijdig remmen als je verwacht dat iemand de spoorbomen gaat negeren?
Ik kan me zo maar voorstellen dat dat misschien wel meer "uitlokt" (begrijp me niet verkeerd hoor)
Heb zelf voorlichting op school gehad van machinisten. Protocol is om zo lang mogelijk door te rijden en zeker niet te remmen. Pas op het laatste moment.
Wat is de remweg van zo'n gevaarte eigenlijk?
Veel te lang. Staal op staal.

@OP: Klopt het dat het gebied ietsje zuidelijk van Alkmaar bekend staat als spring-gebied?

Door Tweakers user EDIT, vrijdag 17 april 2015 19:30

Dank voor de reacties :)
bonyuri schreef op vrijdag 17 april 2015 @ 19:12:
Praktisch vraagje:
Als treinmachinist, ga je dan echt vroegtijdig remmen als je verwacht dat iemand de spoorbomen gaat negeren?
Ik kan me zo maar voorstellen dat dat misschien wel meer "uitlokt" (begrijp me niet verkeerd hoor)
Wat is de remweg van zo'n gevaarte eigenlijk?
Over het algemeen niet. Deze fietser ging echter al aan de linkerkant van de weg rijden, dus dan is het een split-second decision. In dit geval pakte de beslissing goed uit.
De remweg is uiteraard afhankelijk van de snelheid. Met 140 km/u en een reizigerstrein moet je rekenen op een slordige 750+ meter, mits het spoor niet glad is. Met een goederentrein heb je een heel ander verhaal, daarmee kan je ook niet zomaar 'even' remmen, of je hebt kans dat de koppelingen breken.

[Reactie gewijzigd op vrijdag 17 april 2015 20:01]


Door Tweakers user Centelte, vrijdag 17 april 2015 22:52

bonyuri schreef op vrijdag 17 april 2015 @ 19:12:
Mooi geschreven!
Ik heb echt van harte dat zo iemand dan na de bijna-aanrijding ook beseft dat dit niet zo kan en dat de middelvinger inderdaad een adrenaline rush was...

Praktisch vraagje:
Als treinmachinist, ga je dan echt vroegtijdig remmen als je verwacht dat iemand de spoorbomen gaat negeren?
Ik kan me zo maar voorstellen dat dat misschien wel meer "uitlokt" (begrijp me niet verkeerd hoor)
Wat is de remweg van zo'n gevaarte eigenlijk?
Dat is afhankelijk van de snelheid. Meestal +500 meter. Maar vlak voor de haltes een stuk minder. Het is meer bedoeld zodat de trein een halve seconde later aankomt. Want stel je ziet iemand oversteken, dan kan de trein daar net een paar seconden later aankomen. Een volledige stop lukt bijna nooit.

Door Tweakers user henkbas, vrijdag 17 april 2015 23:35

oef... goed geschreven en zet je wel aan het denken hoe sommige mensen echt niet nadenken over wat ze ander aan kunnen doen zonder het zelf door te hebben...

Door Tweakers user CrystalViriS, zaterdag 18 april 2015 06:24

Ik heb zo'n medelijden met iedereen die tegenwoordig bij het spoor werkt. Machinisten, maar ook conducteurs en ander spoorpersoneel. Mensen realiseren zich niet wat ze zo iemand aandoen... Lijkt me verschrikkelijk werk met tijden. Wat kunnen mensen asociaal zijn..

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 april 2015 06:25]


Door Tweakers user Mickey77, zaterdag 18 april 2015 09:40

Als je dit als machinist aan ziet komen, zou je dan met een smartphone een filmpje kunnen maken en dan achteraf aangifte kunnen doen met dat filmpje? Als dat 'viral' gaat dan zou dat uiteindelijk misschien wel levens redden.

Door Tweakers user Haas_nl, zaterdag 18 april 2015 09:46

Mickey77 schreef op zaterdag 18 april 2015 @ 09:40:
Als je dit als machinist aan ziet komen, zou je dan met een smartphone een filmpje kunnen maken en dan achteraf aangifte kunnen doen met dat filmpje? Als dat 'viral' gaat dan zou dat uiteindelijk misschien wel levens redden.
DAt is een goed idee, gewoon een dashcam gebruiken!!

Door Tweakers user brain75, zaterdag 18 april 2015 09:56

Wat een goed maar ook heftig stuk. Je weet mij meerdere keren te raken.

En net toen ik dacht dat je mij niet meer kon raken dan al je deed weet je bij mij de nodige woede op te wekken met het stuk over die middelvinger. Woede over dat stuk onbenul met schijt aan al het andere in deze wereld. Helaas staat die man model voor mij voor de aflopende mentaliteit in dit land....mensen die de hele wereld claimen en niet aan anderen denken bij het nemen van hun acties.

Ik woon in de regio Haaglanden en mijn god: wat jij op het spoor meemaakt zie ik regelmatig hier ook in het verkeer gebeuren. Ik kan het niet snappen, denk dat ik het nooit ga snappen en eigenlijk wil ik het ook niet leren snappen. Ik denk dat dat helaas de enige manier is om dit soort mensen en hun acties je niet al te zeer te laten raken.

Nogmaals: topstuk. Ik hoop dat je niet al te vaak meer met dit soort kamikaze-acties geconfronteerd gaat worden.

Door Tweakers user Donool, zaterdag 18 april 2015 10:16

Mooi geschreven!

Die fietser... wat een klootzak.


Door Tweakers user Dets, zaterdag 18 april 2015 13:10

Enorm knap dat je dit zo kunt opschrijven. Ik was niet verder gekomen dan &$@(@*DH@@(D@@#*) Het zo een hele tijd na het voorval duren eer ik iets fatsoenlijks zou kunnen neerzetten.
Je zou haast zeggen hang camera's bij iedere overgang en film dit soort gekken.

[Reactie gewijzigd op zaterdag 18 april 2015 13:15]


Door witeken, zaterdag 18 april 2015 20:25

Je zou haast bijna willen dat natuurlijke selectie beter zijn werk deed, maar dat zou ik de machinisten ook niet aan willen doen.
Het probleem met natuurlijke selectie is dat het traag werkt. En soms kunnen risico's ook voordelen opbrengen. In ieder geval, wij "moderne" mensen hebben praktisch gezien dezelfde genen als mensen 10.000 jaar geleden. Die mensen hadden echter geen technologie en dingen als treinen.

Door Tweakers user thetrueman2, zaterdag 18 april 2015 23:34

Wauw, mooi geschreven en vooral heftig. Toont maar weer aan wat voor heikneuters er wel niet rondlopen op deze aarde en hoe ze het tot voortplanten en verder hebben volgehouden om niet geplet te worden door het een trein/truck/auto.

En de fietser, zoals al genoemd is niet lang voor deze aarde als hij zo doorgaat. Die gespaarde minuut spendeert hij een halfuur later gewoon op facebook, maar jij houdt er als machinist de rest van je leven een trauma aan over als hij geraakt was (en zelfs nu hij niet is geraakt zal je hem niet snel vergeten).

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 19 april 2015 09:00

Mickey77 schreef op zaterdag 18 april 2015 @ 09:40:
Als je dit als machinist aan ziet komen, zou je dan met een smartphone een filmpje kunnen maken en dan achteraf aangifte kunnen doen met dat filmpje? Als dat 'viral' gaat dan zou dat uiteindelijk misschien wel levens redden.
Binnen enkele diensten van de NMBS loopt op dit moment een onderzoek om na te gaan of er geen cameras kunnen komen op de koppen van (de toekomstige) treinen. Hoewel het een ander doel heeft, is dit natuurlijk ook een mogelijkheid.

Door Tweakers user shoney24, zondag 19 april 2015 09:20

Dit zou als een open brief in elke krant afgedrukt moeten worden!

Veel mensen beseffen zich totaal het gevaar niet of denken bijna onkwetsbaar te zijn. Dat is niet het geval. Dan is inderdaad hun leven de prijs die zij betalen. Wat zij zich echter niet beseffen is dat ze de tegenpartij ook een prijs laten betalen. Die zitten voor altijd met het beeld van de laatste seconden van het leven van het slachtoffer.
Soms worden ze nog zelfs vergruist in de media terwijl zij hier niets aan kunnen doen.

Mijn lof gaat nu uit naar Edit voor het schrijven van dit stukje. _/-\o_

Door Tweakers user Blokker_1999, zondag 19 april 2015 11:23

Het moet nu ongeveer 10 jaar geleden zijn dat in het vlaamse magazine Knack een groot artikel stond over zelfmoorden op het spoor en de weerslag die dat heeft op treinbestuurders. 3 verhalen uit dat artikel zijn mij altijd bijgebleven:

Het eerste dat ik mij herinner was van een machinist die al meerdere zelfmoorden had meegemaakt en deze altijd goed heeft verwerkt. Hij maakte er ook altijd een punt van om naar de begrafenis te gaan van de mensen die hij had aangereden. Maar bij het zoveelste slachtoffer draaide tijdens de begrafenis ineens een familielid zich om en riep "moordenaar" naar de treinbestuurder. Toen is er bij hem iets gebroken en is hij gestopt met het beroep dat hij met zoveel passie heeft uitgeoefend.

Een tweede artikel had het over een treinbestuurder die op hetzelfde traject 2x dezelfde persoon heeft overreden. De eerste keer had de persoon het overleefd, maar enkele maanden later stond diezelfde persoon op diezelfde locatie en kwam er een trein aan met dezelfde bestuurder. Ook dat had een psychologisch trauma achtergelaten bij de betrokken bestuurder.

Een derde voorval deed zich overdag voor. (vaak doen ze het 's nachts, vallen ze minder op, heeft de TB minder tijd om te reageren, als deze het al opmerkt in de eerste plaats. In het donker is het vaak moeilijk om objecten die op het spoor liggen te zien)

Een TB had dus iemand op de sporen zien liggen en is 100% zeker dat hij over deze persoon is gereden. Na de noodstop gaan de TB en treinbegeleider op zoek, voorbereid op het ergste (hoewel niemand ooit echt voorbereid is op zien van zo een tafereel) maar ze vinden niets of niemand. Niet onder de trein, niet achter de trein. Politie komt ter plaatse, men loopt het spoor af en er word niet gevonden. Ondertussen had men de TB al laten vervangen door en collega en stond er een gesprek met de psycholoog gepland toen het nieuws binnenkwam dat in het plaatselijk ziekenhuis er zich een persoon had aangediend op de spoedafdeling met een wel zeer pijnlijk zitvlak.

Waaghalzen ga je misschien kunnen tegenhouden met een mediacampagne (die dan door wielrenners op internationale TV weer word onderuitgehaald) maar mensen die zichzelf van het leven willen berroven ga je, spijtig genoeg, zo niet tegenhouden.

Ik heb dan ook zeer veel respect voor het treinpersoneel dat dagelijks met deze voorvallen geconfronteerd word. Het is voor ons moeilijk om te begrijpen wat zoiets doet met een mens.

Door Tweakers user Peetz0r, zondag 19 april 2015 16:46

En dan gebeurt er dit:
http://nos.nl/artikel/202...t-peloton-rijdt-door.html

Voorbeeldfunctie? Nope...

Door Tweakers user RadioKies, maandag 20 april 2015 14:04

EDIT, heel mooi geschreven.
Opeens weet je het, je wordt machinist!

Een dashcam zou wel wat zijn. De beelden kun je niet alleen gebruiken om mensen mee op te sporen maar de beelden zijn ook zeer geschikt voor een campagne. Kom je vaak rare snuiters tegen die levensgevaarlijk bezig zijn?
Wielrenners en voorbeeldfunctie zijn 2 dingen die niet bij elkaar horen. Ik durf te wedden dat elke wielrenner niet eens weet wat voorbeeldfunctie betekend. Het zijn de aso's van de weg/het fietspad en denken koning te zijn.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 april 2015 14:04]


Door Tweakers user Valorian, maandag 20 april 2015 22:46

Mooie blog. Misschien ook wel een plek om eens stil te staan en eventueel met respect te discussieren rond twee opmerkelijke spoorwegovergang-gerelateerde gebeurtenissen die onlangs het nieuws haalden.

1. Vrouw met rollator onder de trein bij Bilthoven
http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1295881/vrouw-onder-de-trein-op-station-bilthoven.html
Erg tragisch. Vrouw loopt met rollator over spoor, is halverwege als de boel dichtgaat, besluit om te keren en haalt het niet, wordt haar fataal.

2. Bierfiets met jongeren onder trein
http://www.telegraaf.nl/binnenland/23948815/__Bierfiets_komt_onder_trein__.html
Nieuws van vandaag. Eindhovense jongeren op een bierfiets komen tussen gesloten bomen terecht, meeste zijn er al af in poging spoorboom te openen, een is te laat (wellicht in de hoop dat de rest de bomen open krijgtEDIT: naar 't schijn i.v.m. gescheurde kruisbanden) en 't wordt hem fataal.

Vragen die dit oproept: is er eigenlijk wel genoeg tijd tussen bomen dicht en trein over spoor? En wat zouden consequenties zijn van langere tijd (ofwel eerder dicht van bomen)? Kan me voorstellen dat het maatschappelijk niet wenselijk is met oog op langer dicht = meer opstopping, of valt dat wel mee? Of zou een langere tijd juist zorgen voor meer frustratie en fietsers/voetgangers die dan juist nog even gaan oversteken?


Tot slot nog een geluid van iemand die zelf eens tussen de bomen door ging:
Ooit ging ik dagelijks met trein van Bunnik richting Veenendaal. Dan kwam ik altijd last minute aan bij het station, gooide ik mijn fiets op slot en rende ik over de overgang naar het perron (fietsenstalling zat aan 'verkeerde kant' voor mijn trein-richting.
Dat ging altijd goed maar er kwam een dag dat ik écht te laat weg ging. Terwijl ik mijn fiets neerzette en zag dat het al wel zo ongeveer tijd was voor mijn trein zag ik diezelfde trein aankomen in de verte. Heel ver nog gelukkig, dus snel op slot gezet en rende ik over de overgang, wetende dat die trein zou stoppen nog ruim vóór de overgang, immers om mij en de rest erin te laten.
Terwijl ik ren realiseer ik mij dat deze trein véél te hard gaat en niet gaat stoppen. Ofwel, het bleek een intercity die toevallig op ongeveer dezelfde tijd langs kwam stormen. Ik kom aan de overkant en hoewel ik nog veel meer had dan de seconde uit deze blog zullen het er ook geen 5 geweest zijn en leverde het mij een fikse toeter op en een groot gevoel van schaamte. Dit laatste werd terecht nog versterkt door de blikken van alle medereizigers die op het perron stonden waar ik vervolgens op mijn stoptrein wachtte. Nimmer meer ben ik daarna onder of langs een spoorboom gegaan, en nimmer zal ik het nog doen. Ik was toen overigens een jaar of 20, maar dat terzijde en geen excuus natuurlijk.

[Reactie gewijzigd op maandag 20 april 2015 23:11]


Door Tweakers user Valorian, maandag 20 april 2015 22:59

..

[Reactie gewijzigd op maandag 20 april 2015 23:11]


Door Tweakers user -RetroX-, dinsdag 21 april 2015 11:49

en rende ik over de overgang naar het perron (fietsenstalling zat aan 'verkeerde kant' voor mijn trein-richting.
Inrichting van de openbare ruimte kan vaak ook veel beter.
In mijn woonplaats verbaas ik me er al jaren over dat een specifieke schoolroute (dagelijks 5000 passerende leerlingen) een spoor over moet waar 4x per uur een trein overheen gaat.

We zijn in ruim 10 jaar tijd 3 slachtoffers verder en niemand heeft bedacht een fietstunneltje aan te leggen.


Door Tweakers user Mortum, dinsdag 21 april 2015 13:54

EDIT: Prachtig geschreven!


Ik kan ook de andere kant vertellen,

Dinsdag, 23 April 2002.

Destijds zat ik nog op het VMBO, de 1e leerjaar.. Mijn klasgenoten en ikzelf waren allemaal rond de 13 jaar.

Rond het einde van onze eerste lesuur was onze "Bengel" van de klas weer eens afwezig.

Bij deze noem ik hem G.

Dit gebeurde wel vaker aangezien hij het puberen tot in de puntjes geperfectioneerd had.

Het enigste wat vreemd was, was de jongens die vaak samen met hem fietste waren ook laat. en dat was nog niet eerder gebeurd.

Aan het einde van de les was er een sfeer ontstaan waar wij aan het geinen waren dat ze met zn alle aan het spijbelen waren, en waren wij aan het fantaseren wat ze aan het doen waren.

Plot komt de directeur van de school binnen,

Jongens, er is wat ergs gebeurd..... *zijn gezicht trok lijkwit weg*

G... is dood...

Omdat er verder niets bekend was over hoe en wat was dit ook de enigste informatie wat wij die dag kregen, wij waren direct door slachtofferhulp opgevangen en de rest van de week waren wij roostervrij verklaard.

wel werd verzocht om iedere dag aanwezig te zijn op school om in contact te blijven met iedereen.

De volgende dag kwamen de jongens naar school die de dag van de melding afwezig waren.

J., B. en T.

Het bleek dus dat hun de dag ervoor samen met G. waren.

het nieuwsbericht van Fok!: http://frontpage.fok.nl/n...-op-spoorwegovergang.html

Voor hun ogen was G. de spoorbomen ondergedoken, en geschept.
Om vervolgens 50 meter verderop in de berm levenloos neer te vallen.

Vooral T. heeft er flink onder geleden, voorheen was hij altijd de grappenmaker in de klas, na die dinsdagmorgen heb ik hem in de gehele duur van de opleiding nog maar 2 keer zien lachen....

De ouders van G hadden er voor gekozen om G. thuis, in een half open kist op te baren.
En iedereen van school was uitgenodigd om afscheid te nemen.
Het aanzicht zal ik nooit vergeten, alles was keurig "hersteld", en hij was ook prima herkenbaar, maar het was oh.. zo.. duidelijk dat werkelijk alles gebroken was..

In overleg met de machinist van de trein was er besloten om geen memorial te maken op de plek van de aanrijding, tenslotte moet hij al een zwaar litteken mee dragen..
Daarvoor in de plaats hebben we, net buiten het zicht van het spoor een veldje bezaaid met vergeet-me-nietjes.


Iedereen, denk goed na voordat je zo een domme actie uithaalt bij een spoorweg.

Je heb niet alleen jezelf, maar ook omstanders ermee.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 21 april 2015 14:10]


Door Tweakers user Falcon, woensdag 22 april 2015 14:49

Zo heb ik ooit iemand via de chat/msn behoed om niet voor de trein te gaan springen. Indrukwekkend en verschrikkelijk wat er allemaal in zo iemand zijn hoofd om gaat. :/

Door Jojobos, woensdag 22 april 2015 16:58

Erg mooi geschreven stukje, het dringt diep door. Ondanks dat ik zelf gelukkig nog nooit iets dergelijks mee heb gemaakt in mijn directe omgeving sprak het erg aan. Zoals anderen al zeiden, het zal niet misstaan in een krant als ingezonden brief. Op die manier bereik je een groter publiek met je boodschap, wat in dit geval erg waardevol is.

Mocht je ooit nog een carrière switch willen gaan maken, schrijver (Boek/krant) is geen rare keuze ;) Erg aansprekend stukje!!

Door Tweakers user Rhitik, woensdag 29 april 2015 15:00

mooi geschreven!

Door Tweakers user ArcticWolf, donderdag 5 november 2015 09:11

En mag ik u nog iets vragen? Gewoon iets over fatsoen. Zou u de volgende keer dat u deze keuze opnieuw maakt, de consequenties van uw keuze willen accepteren en geen middelvinger willen opsteken?
}:O }:O }:O wut 8)7

Bij dat stuk dacht ik; geef de volgende keer extra gas en was gewoon doorgereden naar het volgende station.
Ik ken ook een paar machinisten die dit stupide dingen hebben meegemaakt (ook waarbij het niet goed is afgelopen...) en zelf ook een paar keer meegemaakt tijdens mijn werkzaamheden bij het spoor.
Erg triest helaas.

Goed stukje iig!

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)